Tietoa työnantajalle/palkanlaskijalle

Kirkon alat ry:n jäsenmaksu vuonna 2018 on 1,3 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta ja peritään koko ennakonpidätyksen alaisesta kk-tulosta yhtenä summana. Lomarahasta ja lomapalkasta peritään myös jäsenmaksu. Kokouspalkkioista ja verotettavista leiripäivärahoista ei peritä jäsenmaksua.

Perityt ammattiyhdistysjäsenmaksut tulee tilittää ja työnantajailmoitukset tehdä kuukausittain perimiskuukautta seuraavan kuukauden 12. päivään mennessä ja joka kuukausi on oma viitenumeronsa, jota on ehdottomasti käytettävä siten, ettei viestikenttään tule mitään merkintöjä. Väärillä viitenumeroilla maksetut jäsenmaksut eivät kohdistu rekisteriimme jäsenen jäsenmaksutietoihin. Työnantajailmoitusten tekeminen on myös jäsenmaksujen kohdistamisen kannalta välttämätöntä.

Kirkon alat ry:n jäsenmaksupankkitili on Nordea FI59 1555 3000 1107 35.

Mikäli käytössäsi on palkanlaskentaohjelman lisäksi PERSONEC- linkki, jolla maksut voidaan lähettää liittoon sähköisesti, tätä vaihtoehtoa tulisi käyttää ensisijaisesti. Aiheettomien karhuamisten ja kyselyjen välttämiseksi pyydämme sinua tekemään työnantajailmoituksen samanaikaisesti palkkojen laskennan ja/tai maksatuksen kanssa. Jäsenrekisterimme toimii reaaliaikaisesti ja järjestelmä ilmoittaa kuukausittain maksamattomista maksuista ja puuttuvista työnantajailmoituksista.

Mikäli rästejä on kuitenkin syntynyt, pyydämme viipymättä toimittamaan työnantajailmoitukset sähköisesti puuttuvilta ajoilta kuukausittain eriteltyinä, sillä hallussamme ei ole näitä tietoja, ellei ilmoituksia ole tehty.

Mikäli käytettävissäsi ei ole PERSONEC -linkkiä, niin tee työnantajailmoitukset netissä osoitteessa www.eimla.com/kirkonalat, johon saat tunnukset Kirkon alat ry:n toimiston jäsenpalvelusta. Tunnukset tulee olla työpaikan jokaisen palkanlaskijan tiedossa.

Mikäli em. vaihtoehdoista huolimatta työnantajailmoituksen tekemisessä ja lähettämisessä ilmenee ongelmia, ole hyvä ja ota yhteyttä neuvojen saamiseksi liittomme jäsenpalvelusihteeriin. Olemme mielihyvin käytettävissäsi, että maksujen ja työnantajatietojen välitys sujuisi mahdollisimman sujuvasti ja ilman häiriöitä.

Pyydämme sinua kuukausittaisista suoritusta tehdessäsi tarkistamaan, että ilmoitettujen jäsenten ja maksujen luettelo täsmää liittomme tosiasialliseen työnantajaperinnässä olevaan jäsentilanteeseen ja että oikealla viitenumerolla maksettu suoritus ja lähetetty työnantajailmoitus koskee samoja henkilöitä.

Pyydämme myös teitä palkanlaskijoita huolehtimaan jäsenhakemuksien välittömästi lähettämisestä liittoomme. Jäsenyhdistyksen vaihdosta ja työnantajan vaihdoksista jäsenen tulee itse työnantajan kautta ilmoittaa liittoomme. Lisäksi jäsen ilmoittaa palkattomista virkavapaista ja työlomista itse suoraan liittomme jäsenpalveluun.

Kiitämme yhteistyöstä jäsenmaksujen perinnän ajantasaisessa hoitamisessa. Näin varmistamme yhdessä myös työttömyysturvan ja eräiden etuuksien saamisen ammattiliittomme jäsenille.