Luottamusmiesten sivut

Näiltä sivuilta löydät luottamusmiehille tärkeitä materiaaleja, kuten ohjeet luottamusmiesvaalien pitämiseen sekä kurssien materiaalit. Kurssimateriaalit ovat näkyvissä ainoastaan liiton luottamusmiehille. Mikäli olet luottamusmies, mutta et pääse katsomaan kurssimateriaaleja, otathan yhteyttä viestintäsuunnittelija Tuomo Veijaseen 0400 167 644.


Luottamusmiesten koulutukset vuodelle 2020


EVL Kirkon luottamusmiessopimus

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen 2018-2020 (KirVESTES) liitteenä 11 (sivut 181-187) on kirkon luottamusmiessopimus, jonka keskeisiä kohtiä löytyy täältä.

TUTA-menettely

Kirkon yhteistoimintasopimuksen 3. luvussa on määräykset työvoiman käytön vähentämiseen liittyvästä niin sanotusta TUTA-menettelystä. Työnantajan ja työntekijöiden välisessä TUTA-menettelyssä käsitellään asia, joka koskee tuotannollisista tai taloudellisista syistä toimeenpantavaa yhden tai useamman työntekijän irtisanomista, lomauttamista tai osa-aikaistamista.  YTmenettely_TUTA_asioissa

Luottamusmiesten kyselytunnit

Koronatilanteen aikana aloitimme Teamsissa järjestetyt Luottamusmiesten kyselytunnit, joissa lakimiehet vastaavat ajankohtaisiin kysymyksiin. Jo järjestettyjen kyselytuntien tallenteet löytyvät luottamusmiesten tietopankista.

Tulevien kyselytuntien ajankohdat löytyvät tulevista koulutuksista.

Telma-lehti

Tiedoksi kaikille luottamusmiehille: Telma-lehteä ei enää lähetetä  automaattisesti  3-2020 numerosta lähtien, mutta jokainen voi tilata sen itse osoitteessa telma-lehti.fi/tilaus. Telma-lehteä voi lukea myös maksutta  www.telma-lehti.fi -sivustolla.