Kurssilaisten matkustusohje

Kirkon alojen matkustusohje

Kirkon alojen kurssimatkojen korvaaminen edellyttää läsnäoloa kurssiohjelmaan merkittyjen aikataulujen mukaisesti. Matkat Kirkon alojen järjestämiin koulutuksiin korvataan edullisimman julkisen kulkuneuvotaksan mukaan, pääsääntöisesti junan tai linja-autoliikenteen taksan perusteella. Julkisia liikenneyhteyksiä käytettäessä matkalaskuun on aina liitettävä matkoista kuitit. VR:n matkaliput on mahdollista ostaa ennakkoon liiton kautta.

Kirkon alat voi harkintansa mukaan hyväksyä myös ylimääräisen hotelliyöpymisen tai muun matkustustavan, esimerkiksi lentomatkan, jos asiasta on neuvoteltu ennen matkaa Kirkon alojen kanssa. Lento voidaan hyväksyä pitkillä matkoilla silloin, kun sen hinta ei oleellisesti ylitä muun julkisen liikenteen hintaa tai osallistuminen muilla matkustusvaihtoehdoilla edellyttäisi ylimääräistä yöpymistä.

Jos oman auton käyttö on välttämätöntä, maksetaan kilometrikorvauksena 22snt/km. Kun kyydissä on useampi kurssilainen, maksetaan kilometrikorvauksena 43snt/km + 3snt/matkustaja. Taksin käyttö korvataan ainoastaan siinä tapauksessa, jos muuta kulkuyhteyttä ei ole. Matkakustannukset korvataan matkalaskua vastaan.

Kursseilla majoitutaan kahden hengen huoneissa. Omavastuuosan maksamalla voi myös majoittua yhden hengen huoneeseen, omavastuun suuruus on kurssikohtainen.

 

Kurssin peruutusehdot

Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta 7 päivää ennen kurssin alkua ilman lisäkuluja. Alle 7 päivää ennen koulutusta peruutetuista osallistumisista peritään 50% kurssimaksusta, ellei kurssilaisella ole esittää lääkärintodistusta tai todistusta voittamattomasta esteestä. Jos osallistuja jää kokonaan tulematta, eikä ilmoita siitä, peritään koko kurssimaksu ja mahdollisesti maksetut matkaliput.

Matkustusasioissa auttaa Chanthy Nybergh (chanthy.nybergh@kirkonalat.fi) puh. 040 5086606.