19 lokakuun 2016

Ekumeenisen vastuuviikon kahvilakaravaani

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan Ekumeenisen vastuuviikon ohjelmaan ensi viikolla 23.-30.10. Ekumeenisella vastuuviikolla nostetaan esiin oikeus elää turvassa ja kohdataan turvaa hakevia ihmisiä.

 Vastuuviikon Kahvilakaravaani kiertää Helsingin seurakunnissa 23.10.–30.10.2016. Karavaanin pysäkeillä pakolais- ja maahanmuuttajataustaiset henkilöt kertovat, mitä turvassa oleminen heille merkitsee ja mitä he toivovat tulevaisuudelta. Kahvilakaravaanin ohjelmassa on myös maahanmuuttajista koostuvan Baghdad Bandin keikka ja muita musiikkiesityksiä, ruokaa eri maista, valokuvanäyttely ja monikulttuurinen jumalanpalvelus. Liitteestä löydät Kahvilakaravaanin ohjelman kaksikielisenä. Tulostettavan version saa allekirjoittaneelta pyydettäessä.

Vastuuviikon Tuomasmessua vietetään teemalla Turvassa? sunnuntaina 23.10. klo 18 Mikael Agricolan kirkossa. Saarnaamassa on Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen ja liturgina Pertti Torppa.

Vastuuviikon ekumeeninen radiojumalanpalvelus lähetetään Huhtasuon kirkosta Jyväskylästä. Jumalanpalvelusta vietetään sunnuntaina 30.10. klo 10 ja se kuullaan Radio Yle 1:n välityksellä klo 11 samana päivänä. Saarnaamassa on piispa Simo Peura, liturgina Päivi Kärkkäinen ja mukana toteutuksessa laaja edustus alueen eri seurakunnista.

Ekumeeninen vastuuviikko on kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja, jota Suomen Ekumeeninen Neuvosto koordinoi. Lisää tietoa Vastuuviikosta ja tapahtumista löydätte nettisivuiltamme www.vastuuviikko.fi sekä sivuiltamme Facebookissa www.facebook.com/vastuuviikko/.

Lue lisää www.ekumenia.fi