27 marraskuun 2017

Joulutunnelmaa Kaakkois-Aasiaan Suomesta

Kaakkois-Aasian suomalaisyhteisöissä järjestetään tänäkin vuonna joulukirkkoja, kun Suomen Merimieskirkon merimiespastori tekee siellä parin viikon mittaisen joulukirkkokierroksen.

Ohjelmassa on joulu- ja adventtiajan messuja ja hartauksia, joihin liittyy tuttujen joululaulujen laulamista yhdessä. Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä osallistutaan myös Suomen itsenäisyyden juhlintaan.

Tämän vuoden joulukirkkokierros on järjestyksessään 21., ja matkapappina toimii Suomen Merimieskirkon pääsihteeri, merimiespastori Hannu Suihkonen: ”Odotan kohtaamisia ja tapaamisia joulukirkkopaikoissa asuvien ja liikkuvien suomalaisten kanssa.”

Suomalaisten määrä eri kohteissa vaihtelee Singaporen lähes 800:sta Manilan noin sataan. Kaikissa kohteissa matkapapin vierailu on ollut odotettu tapahtuma.

Merimieskirkon merkitys hengellisissä kokemuksissa monille Kaakkois-Aasian ulkosuomalaislapsille on korvaamaton. Heistä jotkut siellä syntyneet ja kasvaneet ovat tutustuneet vain yhteen kirkkoon, Merimieskirkkoon.

”Kiitos Suomen edustustoille ja suomalaisille yhteisöille sekä yksittäisille henkilöille, jotka ovat hoitaneet suurimman osan käytännön järjestelyistä. Ilman heidän panostaan järjestelyissä tapahtumat eivät olisi mahdollisia”, sanoo Hannu Suihkonen.

Joulukirkkokierros 2017:

  • 3.12 Singapore
  • 5.12 Manila, Filippiinit
  • 8.12 Hanoi, Vietnam
  • 10.12 Kuala Lumpur, Malesia
  • 11.12 Ho Chi Minh City, Vietnam

Lisätietoa: pääsihteeri, merimiespastori Hannu Suihkonen, puh 040 192 2778, hannu.suihkonen@merimieskirkko.fi

 

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen, vuonna 1875 perustettu yhdistys. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa. Merimieskirkko on kumppani kotona ja maailmalla. Kuka tahansa saa tulla merimieskirkolle: vuonna 2016 työssä kohdattiin yli 285 000 ihmistä.
Kotimaan kansainväliset merimieskirkot palvelevat Haminassa, Kotkassa, Helsingin Vuosaaressa ja Hernesaaressa (kesäkausi), Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Oulussa ja Kemi-Torniossa.
Ulkomailla Merimieskirkolla on toimintaa Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa. Lisäksi yhdistys harjoittaa matkapappitoimintaa Irlannissa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa.

http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

 

Lähde:

Tiedote. Julkaistu: 27.11.2017, 17:27
Suomen Merimieskirkko ry