16 toukokuun 2017

Kirjapajan syksyssä juhlavuoden, ikääntymisen ja henkisyyden teemoja sekä elämäntarinoita urheilun ja kulttuurin näyttämöiltä

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Asta Lepän teos Voittajien varjot avaa näkökulmia yhteiskuntamme ihanteisiin ja kipukohtiin. Varjon puolella elää yhä enemmän niitä, myös koulutettuja aikuisia, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet huono-osaisiksi.
Kaija Maria ja Lari Junkkarin Muutakin kuin numeroita kertoo sävykkäästi vanhenemisen kokemuksesta. Kun aikaa on, matkaa tehdään omaan sisimpään ja toisaalta matkustetaan maailmalla. Risto Lindstedt vie lukijaa kohteesta toiseen hyvän mielen matkakirjassaan Pallon henki.
Uusia näköaloja, elämäntaitoa ja henkisen rakentumisen aineksia tarjonnassa on runsaasti tälläkin kaudella. Annina Holmbergin, Olli Löytyn ja Taina Westin toimittama Minun Valamoni on kiintoisa kurkistus luostarin arkeen ja juhlaan. Se sisältää Valamon kävijöiden puhuttelevia tarinoita.
Elämäntarinat ja henkilökuvat valottavat lähimenneisyyttämme muun muassa kiehtovilla urheilun ja kulttuurin näyttämöillä. Katja Kiurun Palasina ja kokonaisena kertoo  ulkopuolisuudesta, rakkaudesta näyttelemiseen ja maamme teatterikentästä. Eurooppalaista kulttuurihistoriaa herkullisimmillaan tarjoaa Susanna Välimäen Syötävät sävelet. Teoksessa vieraillaan säveltäjien pöydässä ja tutustutaan menneiden aikojen makumaailmoihin.
Lauluvalikoima Sata laulua Suomesta piirtää monipuolisen kuvan suomalaisuudesta. Maamme tuntoja ja tunnelmia on aina osattu pukea erityisesti sävelten kielelle – ja mitä olisi juhlavuosi ilman musiikkia ja yhteislaulua.

Liitteenä Kirjapajan syksyn tuotanto 2017, word-tiedosto ja pdf. Kirjapaja
Alla linkki katalogiin.
Lisätietoja: Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy, viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi.
Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja, minna.vatja@kirjapaja.fi
Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään
Liitteet