22 lokakuun 2018

Kirkon alojen puheenjohtajakisaan saatiin kolme ehdokasta

Kirkon alat ry:n hallinnon kolmivuotiskausi päättyy 31.12.2018. Katkolla ovat niin liiton hallituksen, edustajiston kuin hallituksen puheenjohtajan pestit. Puheenjohtajakisaan lähti kolme ehdokasta jotka ovat ilmoittautuneet ehdolle hallituksen puheenjohtajaksi. Liiton edustajisto valitsee uuden puheenjohtajan 23.11.2018. On mahdollista, että puheenjohtajakisaan ilmoittautuu myös muita ehdokkaita aina edustajiston kokoukseen saakka.
Uuden puheenjohtajan kolmivuotiskausi alkaa 1.1.2019 ja päättyy 31.12.2021.

Seuraavassa lyhyt esittely ehdokkaista

Kuka olet?

Nimi: Antti Ruuskanen
Ikä: 54 vuotta
Kerro työstäsi, mitä ja missä: Olen Tapiolan seurakunnan ylivahtimestari. Vastaan seurakuntamme Palvelut-tiimin työstä. Tiimiin kuuluvat vahtimestarit, emäntä,  laitoshuoltaja, seurakuntasihteerit ja hallintoassistentti. Asiakaspalveluahan tämä työ on.
Kuinka pitkään olet ollut liiton jäsenenä
Saman 20 vuotta mitä olen seurakuntatyötä tehnyt.
Harrastus: Harrastan juoksemista. Maratoneja on liuta takana, toivottavasti edessäkin jokunen. Rakkaan vaimon kanssa kuunnellaan hyvää musiikkia ja käydään keikkamatkoilla Euroopan eri kaupungeissa. Ja kesällähän tykätään rouvan kanssa pelata minigolfia.

Miksi haen Kirkon alojen puheenjohtajaksi? Kiteytä kolmeen lauseeseen, miksi:

Olen ollut monessa tehtävässä liittomme jäsenenä: aluetoiminnassa, pääluottamusmiehenä Espoossa, jäsenyhdistyksen hallituksessa ja puheenjohtajana, liiton hallituksessa ja STTK:n edustajistossa. Minua on pyydetty eri tahoilta olemaan käytettävissä liiton puheenjohtajaksi: näin ollen minusta kannattaa ja pitääkin olla käytettävissä. Edutajistohan meidän liitossa puheenjohtajan valitsee eikä kukaan muu.

Mihin aiot ensimmäisenä vaikuttaa, jos tulet valituksi, ja miksi?

Liitolle valitaan myös uusi hallitus ja sen apuna toimiva työvaliokunta. Puheenjohtaja johtaa niiden toimintaa, joten ensimmäinen homma on tehdä kaikkensa ja vähän enemmänkin, että nämä tärkeät elimet voivat palvella liittomme jäseniä kaikissa niissä asioissa, mitkä niille kuuluvat.


Kuka olet?

Nimi: Tiina Heino
Ikä: 50 vuotta
Kerro työstäsi, mitä ja missä: Nuorisotyön seurakuntapastori, vastuualueena rippikoulutyö, Hattulan seurakunnassa
Kuinka pitkään olet ollut liiton jäsenenä
Nuorempana olin SVTL:n opiskelijajäsen ja nyt vuodesta 2005 muistaakseni. Perustimme DiaNan eli yhtä pitkään kuin DiaNalla on vuosia.
Harrastus: Harrastan opiskelua, kirpputoreja eli kierrätystä, lukemista, matkustamista ja elämästä nauttimista ystävien kanssa.

Miksi haen Kirkon alojen puheenjohtajaksi? Kiteytä kolmeen lauseeseen, miksi:

Olen tehnyt tätä tehtävää jo jonkun aikaa ja koen, että työni on vielä kesken. Haluan vaikuttaa kirkkojen ja kristillisten järjestöjen työhön niin, että ihmiset voivat hyvin työssään ja jaksavat pidentyneillä työurilla. Lisäksi pidän tästä työstä.

Mihin aiot ensimmäisenä vaikuttaa, jos tulet valituksi, ja miksi?

Monta asiaa on kesken ja ne pitäisi saattaa loppuun. Mm. työaikakysymykset. Työhyvinvointi on lähellä sydäntäni. Työurat pidentyvät. Miten voisimme vaikuttaa siihen, että ihmiset jaksavat pitkään työssään. Pitkänlinjan osaaminen on tärkeä voimavara työssämme. Voidaanko ehkä työuran loppupuolelle lisätä kokemuslisiä ja vapaapäiviä. Mielestäni tällainen palkitseminen vaikuttaisi merkittävästi työssä pidempään jaksamiseen.


Kuka olet?

Nimi: Ilona Lehmus
Ikä: 40 vuotta
Kerro työstäsi, mitä ja missä: Toimin tällä hetkellä kanttorina Nurmeksen ortodoksisessa seurakunnassa
Kuinka pitkään olet ollut liiton jäsenenä: Vuodesta 2005
Harrastus: Diakonia ja ihmisoikeusasiat, jalkapallo, laadukkaat kahvit, ooppera sekä matkustaminen ja sitä myötä tutustuminen eri kulttuureihin.

Miksi haen Kirkon alojen puheenjohtajaksi? Kiteytä kolmeen lauseeseen, miksi.

Olen hyvin ylpeä ammattiliitostamme, haluan olla mukana vaikuttamassa ja välittämässä! Uskon vakaasti ammattiliittomme arvoihin ja ammattitaitoon. Puheenjohtajana saisin olla mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä ja asioita, jotka ovat itselleni arvokkaita ja merkityksellisiä.

Mihin aiot ensimmäisenä vaikuttaa, jos tulet valituksi, ja miksi?

Haluan verkostoitua ja selvittää, miten voisin olla avuksi parhaalla mahdollisella tavalla.