28 syyskuun 2017

KJT:n jäsenkirje syyskuu 2017

Hei KJT:n jäsen!

Terveiset Päiviltä

Juhlimme keväällä ammattiliittomme 60 vuoden eloa Uspenskin katedraalissa ja Tuomiokirkossa Helsingissä. Helmikuussa järjestimme liput iki-ihanaan Disney on Ice /Frozen -näytökseen Hartwall-areenalla ja maaliskuussa Joutsenlampi-balettiin. Huhtikuussa vietimme vuosikokousta tunnelmallisesti Helsingin keskustassa, kivenheiton päässä Kiinan presidentin valtiovierailusta.

Kesäkuussa päättyi Suomen valtion kehitysyhteistyön ohjelmatukea saavien järjestöjen seuraavan nelivuotiskauden rahoitushaku. Samaan aikaan ulkoministeriö on teettänyt näistä 22 isosta järjestöstä ja säätiöstä ulkopuolista evaluaatiota. Arvioinnin tulokset puhuvat puolestaan: kansalaisjärjestöjen työ on tuloksellista.

Myös isoimmat kjtes:a noudattavat järjestöt kuuluvat tähän ryhmään. Rahoitushaun tuloksia on jännitettävä aina joulukuulle asti. Päätöksillä on henkilöstövaikutuksia työpaikoillamme.

Opimme toisiltamme muutoksessa

Samaan aikaan valmistaudumme liittotason neuvotteluihin. Suomalainen kilpailukykysopimus on toistaiseksi voimassa. Voimme olla kiitolliset, että meillä on työtä. Toisaalta tällaista työtä kuin meidän on pystyttävä tekemään juuri muuttuvissa olosuhteissa.

Paikallinen sopiminen on tulossa määrääväksi tekijäksi, mikä korostaa ammattiliiton tärkeyttä koordinoijana. KJT:n sisäisesti keskustelemme usein työpaikkojemme oloista. Liitto panostaa myös luottamusmieskoulutukseen, jota ilman työpaikalla olisi vaikea edustaa työkavereita vaikeissa neuvottelutilanteissa. Opimme toisiltamme.

Surulliset terrori-iskut ja tiukentuvat rintamalinjat, niin kehittyvissä maissa kuin nyt Turussa ja taas Euroopassa, muistuttavat toimintamme ja kristillisten arvojen tärkeydestä. Vähennämme globaalia vastakkainasettelua ja tuemme ihmisten mahdollisuuksia elää ihmisarvoisesti, kaikkialla.

”Rauha teille. Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin minä lähetän teidät”, lausui Jeesus Johanneksen evankeliumin mukaan.

Mennään edelleen rauhassa!

Päivi

Päivi Simi-Kim (Fida), KJT ry:n puheenjohtaja
+358 40 532 9325, paivi.simi-kim@fida.info

PS. Vuoden luottamusmies on Kirkon aloista! Ks. myös Kirkon alat ry -facebook.
Syksyn 2017 virkistykset

Fazerin (Vierailukeskus, Fazerintie 6, 01230 Vantaa) vierailu on lauantaina 21.10.2017 klo 12, mukaan mahtuu 25 henkilöä, opastus. Ilmoittautuminen 12.10. mennessä pirjo.honkanen@sana.fi tai puhelimitse/tekstiviesti 0207 681 631. www.visitfazer.com

Ritarihuoneen (Ritarikatu 1, 00170 HELSINKI) näyttelyyn vierailu on keskiviikkona 22.11. klo 16, mukaan mahtuu 15 henkilöä, opastus. Ilmoittautuminen 15.11. mennessä pirjo.honkanen@sana.fi tai puhelimitse/tekstiviesti 0207 681 631. Kahden kuukauden kuningas – Hessenin prinssi Friedrich Karl -näyttely käsittelee kuningaskuntahanketta itsenäistyneessä Suomessa harvinaisen laina-aineiston varassa (pääsymaksutuotto hyväntekeväisyyteen).   www.riddarhuset.fi/suomeksi/ritarihuone/

Eduskuntavierailu (Mannerheimintie 30, sisäänkäynti B) on maanantaina 18.12.2017 klo 14.30, mukaan mahtuu 25 henkilöä. Opastettu tutustuminen saneerattuun eduskuntataloon ja kahvit. Ilmoittaudu HETI markus.ilomaki@felm.org tai puhelimitse/tekstiviesti 020 7127 429. www.eduskunta.fi

Huom. ne, jotka eivät pääse KJT:n vierailulle: Eduskunnassa on myös avoimet ovet 14.-15.10. ja 18.-19.11., ks. ajat eduskunnan sivuilta.

Muistathan lisäksi

Tuemme myös ulkomailla tai Suomessa muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvien jäseniemme virkistäytymistä maksamalla pääsylippujen hinnan kahteen tapahtumaan vuodessa. Korvaussumma on korkeintaan 30 €/tapahtuma/hlö ja koskee jäsentä ja seuralaista (yht. 120 €/vuosi).

Korvaushakemuksen on saavuttava taloudenhoitajalle (Jaana Kovanen, Kuhankeittäjäntie 7 D, 01450 Vantaa tai kuitit skannattuna spostiin kovjaana@gmail.com) toimintavuoden aikana. Hakemukseen liitetään kuitit joko kirjeitse tai skannattuna sähköpostitse.

Lukuisat suomalaisliikkeet tarjoavat sinulle alennuksia Kirkon alojen jäsenenä, lisätietoa: www.jasenedut.fi/

Kristillisten Järjestöjen Työntekijät KJT ry:n koulutusavustus on tarkoitettu sellaiseen opiskeluun, joka tukee työssä jaksamista tai edistää työtaitoja. Avustuksen suuruus on enintään 200 euroa. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää toimintavuoden aikana kenelle tahansa hallituksen jäsenelle, joka sitten toimittaa anomuksen hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi.

Lisäksi liitolta voi hakea opintorahaa (www.kirkonalat.fi/jasenille/jasenedut), jonka suuruus on 50 e-200 e. Lomake löytyy täältä (www.kirkonalat.fi/jasenille/lomakkeet).

Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoitathan liittoon, galina.voloshina@kirkonalat.fi. Muista kertoa, että olet KJT:n jäsen, niin helpotat Galinan työtä etsiä oikea jäsenrekisteri. Kiitos!

Nämä tiedotteet tulevat ensisijaisesti sähköpostitse, joten huolehdithan myös, että ilmoitat liittoon toimivan sp-osoitteesi, kiitos!