14 syyskuun 2018

KJT:n jäsenkirje syyskuu 2018

Yksi tavoite ja vastapaino

Työhyvinvoinnista puhutaan yhä enemmän kun työelämässä on siirrytty asiantuntijatyöhön. Työntekoon vaikuttaa työntekijän toivottu ja oletettu suurempi itseohjautuvuus ja samanaikainen aikapaineiden kasvu, muun muassa sähköisten alustojen käyttöönoton myötä. Myös työtiimi voi vaihdella.

Ammattiliiton keväällä meille tarjoama LiftedWork-kurssi oli mielestäni loistava tilaisuus perehtyä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Kenties tärkein opetus kurssilta oli, että kannattaa asettaa itselleen vain yksi, itselle tärkeä hyvinvointiin liittyvä tavoite, jonka aikoo saavuttaa esimerkiksi 10-12 viikossa.

Stressin suhteen kurssi rohkaisi hakemaan elämässä tasapainon sijaan ennemmin vastapainoa. Työ- ja muun paineen vastapainoksi tarvitaan päivittäin ja viikoittain taukoja ja rentoutumista, hetkiä, jolloin työn voi kokonaan unohtaa ja tehdä aivan muuta. Vastapaino on jotain joka ”lataa akut”, ei tyhjennä niitä entisestään. Toivottavasti olet voinut nauttia kesän ”vastapainoista” ja etsit sopivia vastapainoja, pitkin päivää ja syksyä!

Päivi

Päivi Simi-Kim (Fida), KJT ry:n puheenjohtaja
+358 40 532 9325, paivi.simi-kim@fida.info

Syksyn 2018 virkistykset

Tosca-oopperaan on varattu 20 lippua. Ti 16.10.2018 klo 19 Kansallisoopperan
(Helsinginkatu 58) päänäyttämöllä on luvassa uusi versio Puccinin rakastetusta
klassikosta, ohjaajana on moneen kertaan palkittu Christof Loy. Sitovat ilm. 9.10.2019
mennessä Annika Ibrahim, annika@icej.fi tai puh. 045 679 8464

 •  Kokonaiskesto 3 h, 2 väliaikaa. Esityskieli italia, tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
 • Oopperatalon edessä pysähtyvät raitiotielinjat 1, 2, 4, 8 ja 10. Helsingin rautatieasemalta kävelee Oopperatalolle noin 20 minuutissa maisemareittiä pitkin.
 • HUOM. KJT ei tarjoa väliaikakahveja. Varaathan itse niin halutessasi tarjoilun etukäteen joko Oopperan verkkokaupasta, puhelimitse tai asiakaspalvelupisteestä. Toki tarjoilun voi ostaa myös paikan päällä.

 

Tilalta kuppiin -kahvikurssi & Cupping to 29.11.2018 klo 17-19

 • Kahden tunnin Crop to Cup – Cupping -kurssin aikana maistelemme kahdeksan eri kahvia cupping-metodilla. Samalla käydään läpi laajasti kahvin matkaa tilalta kuppiin. Tällöin tutustutaan mm. kahvinviljelyyn, prosessointiin ja paahtoon sekä pohditaan kahvin laatuun vaikuttavia asioita. Kurssi (10 paikkaa) järjestetään osoitteessa Kaffa Roastery, Pursimiehenkatu 29, Helsinki.
 • Sitovat ilmoittautumiset 22.11.2018 mennessä pirjo.honkanen@sana.fi tai puh. 0207 681 631

Muistathan lisäksi

 • Tuemme myös ulkomailla tai Suomessa muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvien jäseniemme virkistäytymistä maksamalla pääsylippujen hinnan kahteen tapahtumaan vuodessa. Korvaussumma on korkeintaan 30 €/tapahtuma/hlö ja koskee jäsentä sekä seuralaista (yht. 120 €/vuosi).
 • Korvaushakemuksen on saavuttava taloudenhoitajalle (Jaana Kovanen, Kuhankeittäjäntie 7 D, 01450 Vantaa tai kuitit skannattuna spostiin kovjaana@gmail.com) toimintavuoden aikana. Hakemukseen liitetään kuitit joko kirjeitse tai skannattuna sähköpostitse. Virkistystä on esim. konsertti, teatteri, jalkapallomatsi, luento tms., mutta esim. hieronta, jalkakylpy, fysioterapia tms. ei kuulu tähän. Hakemus on täysin vapaamuotoinen. Siinä on käytävä ilmi, mihin tarkoitukseen kuitit on, kokonaissumma, hakijan nimi, yhteys- ja tilitiedot. Jos epäröit, onkohan harkitsemasi kuitti virkistystä, kysäise Jaanalta sähköpostitse ensin.
 • Lukuisat suomalaisliikkeet tarjoavat sinulle alennuksia Kirkon alojen jäsenenä, lisätietoa: www.jasenedut.fi/
 • Kristillisten Järjestöjen Työntekijät KJT ry:n koulutusavustus on tarkoitettu sellaiseen opiskeluun, joka tukee työssä jaksamista tai edistää työtaitoja. Avustuksen suuruus on enintään 200 euroa. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää toimintavuoden aikana kenelle tahansa hallituksen jäsenelle, joka sitten toimittaa anomuksen hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi.
 • Lisäksi liitolta voi hakea opintorahaa (www.kirkonalat.fi/jasenille/jasenedut), jonka suuruus on 50 e-200 e. Lomake löytyy täältä (www.kirkonalat.fi/jasenille/lomakkeet).
 • Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoitathan liittoon, galina.voloshina@kirkonalat.fi. Muista kertoa, että olet KJT:n jäsen, niin helpotat Galinan työtä etsiä oikea jäsenrekisteri. Kiitos!
 • Nämä tiedotteet tulevat ensisijaisesti sähköpostitse, joten huolehdithan myös, että ilmoitat liittoon toimivan sp-osoitteesi, kiitos!

  Pirjo

  KJT:n sihteeri Pirjo Honkanen (KRS)
  + 358 207 681 631, pirjo.honkanen@sana.fi

Lue KJT:n syyskuu 2018 jäsenkirje tästä