03 heinäkuun 2018

Kuunteleminen on kiistojen ratkaisussa tärkeintä, kertoo Vuokko Piekkala Kotimaan haastattelussa.

Vuokko Piekkala aloittaa valtakunnansovittelijan työtehtävässä 6. elokuuta. Virkakausi kestää neljä vuotta.

Valtakunnansovittelijan tehtävänä on sovitella työriitoja ja edistää työnantajien ja palkansaajien välisiä suhteita. Sovittelija auttaa työmarkkinaosapuolia hakemaan ratkaisua työriidoissa, jotka uhkaavat työrauhaa.

Kotimaan haastattelussa uudelta valtakunnansovittelijalta tiedusteltiin

Mitä etua kokemuksestasi kirkon työmarkkinajohtajana on valtakunnansovittelijan työssä?

”Kirkon työmarkkinajohtaja on mukana työmarkkinatyössä kuten neuvottelutoiminnassa ja lainsäädännön valmistelussa. Työ on samanlaista työtä kuin työmarkkinatoimijoiden työ muuallakin on. Perinteisesti kirkon työmarkkinalaitoksen edunvalvonnassa pyritään olemaan ennemmin rakentavia kuin hajottavia.

Kuunteleminen on tärkeintä, kun etsitään kiistojen keskeltä ratkaisuja.
Ensin pitää yrittää selvittää, mitkä ovat eri osapuolten tavoitteet. Niistä pyritään rakentamaan ratkaisu, joka käy kaikille.

Joskus näkee esityksiä, joista tietää heti, etteivät ne tule menemään läpi. Jos aika ei ole valmis, ei kannata yrittää. On turha takoa rautaa, joka ei ole kuuma ” kertoo Piekkala Kotimaan haastattelussa.

Lue alkuperäinen haastattelu tästä https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/vuokko-piekkala-kirkon-kannattaisi-ottaa-oppia-tyomarkkinaneuvotteluista-kompromissien-teossa/

Lähde: www.kotimaa24.fi