30 kesäkuun 2017

Kyselytutkimus: Suomalaisista 85 prosenttia pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä – suurin osa ei silti antaisi lisää määrärahoja

Erityisen paljon suomalaiset kannattavat naisten ja tyttöjen aseman edistämistä kehitysmaissa.

Kehitysyhteistyötä vähintään melko tärkeänä pitävien suomalaisten osuus on kasvanut 85 prosenttiin, Taloustutkimus-yhtiön ulkoministeriölle teettämä selvitys kertoo.

Viime vuodesta kasvua kertyi kuusi prosenttiyksikköä.

Suomalaiset uskovat siihen, että kehitysyhteistyöllä voidaan hillitä pakolaiskriisiä ja ilmastonmuutosta.

Kehitystyön myönteiseen vaikutukseen pakolaiskriisissä uskoo peräti 86 prosenttia, kun vielä vuosi sitten lukema oli 80 prosenttia.

Suomalaisten mielestä paras tapa estää globaalia eriarvoisuutta on pönkittää naisten ja tyttöjen yhteiskunnallista asemaa muun muassa koulutusta lisäämällä. Suurin osa suomalaisista, 64 prosenttia, pitää naisten tukemista tehokkaimpana ratkaisuna.

Naisten ja tyttöjen oikeuksien vahvistaminen on virallisestikin Suomen kehityspolitiikan ensimmäinen painopiste.

Vaikka yhä useampi suomalainen pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä, Taloustutkimuksen tilastojen valossa siihen ei olla valmiita laittamaan lisää rahaa.

59 prosenttia suomalaisista pitäisi kehitysyhteistyön määrärahat nykyisellä tasolla. Niitä kasvattaisi 23 prosenttia, kun vielä vuosi sitten varojen kasvattaminen sai vain 18 prosentin tuen.

Aiempaa suurempi määrä suomalaisia olisi siis valmis avun kasvattamiseen, mutta silti selkeä enemmistö on tätä vastaan. Määrärahojen lisäleikkauksia kannattaa 15 prosenttia suomalaisista.

 

Lue lisää


Lähde: www.hs.fi