14 toukokuun 2019

Larissa Qvintus-Petsalo on vuoden 2018 työntekijä

Ortodoksisen kirkon työntekijät kokoontuivat 13.5. Kajaanissa yksipäiväiseen koulutustilaisuuteen, jonka yhteydessä julkistettiin myös vuoden työntekijä -äänestyksen tulos.

Vuoden työntekijä valittiin nyt jo kuudetta kertaa. Valinnan tekee Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n hallitus, eli kyseessä ei ole perinteinen äänestys: ehdokkaiden keräämien ”äänten” sijaan ratkaisevassa asemassa ovat esitysten perustelut.

Huomionosoituksen tarkoituksena on nostaa esiin ansioituneita työntekijöitä, mutta myös kannustaa huomioimaan kollegojen vahvuuksia ja onnistumisia ja juurruttaa maanlaajuiseen työyhteisöön kiittämisen ja kehumisen kulttuuria.

Vuoden 2018 työntekijä on kanttori Larissa Qvintus-Petsalo.

Yhdistyksen hallitus halusi tämänvuotisella valinnallaan muistuttaa myös siitä, että kirkon työntekijöillä on hyvin erilaisia työsuhteita.

Perusteluissa todetaan seuraavaa:

Larissa on toiminut syyskuusta 2018 lähtien Uspenskin katedraalin kanttorin sijaisena. Vastavalmistuneena kanttorina hän sai johdettavakseen suuren kuoron ja suuren kirkon palvelukset. Larissa on hoitanut tehtävän erinomaisesti. Haasteita on tuonut työn itsensä lisäksi myös työajattomuuden ja pikkulapsiperhearjen yhdistelmä. Hän on kuitenkin selviytynyt niistä hienosti. Larissa on aina iloinen, hän on hyvin ammattitaitoinen ja ammattimainen ja on aina valmis venymään. Hän on ollut työssään myös hyvin peloton, vaikka haasteita on riittänyt. Työtoverina Larissa osaa olla sekä alansa rautainen ammattilainen että hassu hassuttelija, jonka kanssa voi nauraa vedet silmissä.

Yhdistyksen hallitus halusi tämänvuotisella valinnallaan muistuttaa myös siitä, että kirkon työntekijöillä on hyvin erilaisia työsuhteita. Vuoden työntekijä voi toisin sanoen olla myös sijaisuutta hoitava ensimmäisen vuoden työntekijä.

Larissa ei ollut itse paikalla Kajaanissa, mutta lähetti tilaisuuteen terveisensä:

Kristus nousi kuolleista! Pienen lapsen äitinä tämä on melkoinen yllätys. Ei ole mikään salaisuus, että viimeiset 8–9 kuukautta on ollut melkoista jonglöörausta työn ja perheen välillä. Vain Kristus on täydellinen, ja sekä Uspenskin kanttorinsijaisena että työssäkäyvänä äitinä olen tämän yhä kirkkaammin saanut nähdä. Kiitos kaikille minua esirukouksissaan muistaneille. Tämä on minulle voimaksi ja iloksi jaksaa jatkossakin työskennellä rakkaudella, rohkeudella ja rehellisyydellä rakkaan kirkkomme ja sen jäsenten hyväksi. ”Ilman minua te ette saa aikaan mitään.” (Joh.15:5). Kiitos ja kunnia Jumalalle!

Monia armorikkaita vuosia Larissalle!

Lähde: ww.ort.fi