03 maaliskuun 2017

Maakuntauudistus ja uudet kasvupalvelut mahdollistavat kasvun koko Suomessa

Vuonna 2019 toimintansa aloittavat uudet maakunnat ovat täysin uudenlaisia ja itsenäisiä toimijoita. Uusissa maakunnissa yhdistyvät nykyisten TE-toimistojen ja ELYjen sekä maakuntaliittojen tehtävät maakunnallisina kasvupalveluina.

Kasvupalvelujen päälinjat säädetään valmisteilla olevassa laissa alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista, joka lähti lausuntokierrokselle maaliskuun alussa.

-Nykyiset TE- ja yrityspalvelut yhdistetään uusiksi kasvupalveluiksi. Kyseessä on iso systeeminmuutos: tähän saakka valtiovallan vastuulla olevat palvelut tulevat maakuntien järjestämisvastuulle. Samalla palveluiden tuotantoa avataan kilpailulle. Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa nykyistä tehokkaammin kasvu ja elinvoima koko maassa. Jokainen maakunta saa jatkossa vastuun ja vapauden kehittää oman menestysreseptinsä itse, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Uudistamme myös valtakunnallisia kasvupalveluita. Team Finlandin rakenteellisista muutoksista päätetään hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Yhteys maakunnasta maailmalle ja maailmalta maakuntiin on saatava toimimaan saumattomasti, sanoo Lintilä.


Lue lisää.

Lähde: www.tem.fi