21 lokakuun 2016

Save Syria – rauhanmarssi ja tukikonsertti Helsingissä YK:n päivänä 24.10.

Ainoa keino syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. Siksi Helsingissä marssitaan YK:n päivänä 24. lokakuuta rauhan puolesta. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille, jossa marssijat muodostavat torille elävän rauhanmerkin. Osallistujia toivotaan tuomaan kynttilöitä mukaansa rauhanmerkkiä varten.

Marssin jälkeen järjestetään tukikonsertti kello 19 Circuksessa (Salomonkatu 1–3). Esiintyjälista julkaistaan myöhemmin. Konsertissa kerätään varoja ulkoministeriön kumppanuusjärjestöille, jotka tekevät työtä Syyriassa. Konserttitila on esteetön.

Marssin ja tukikonsertin järjestää laaja joukko yksittäisiä kansalaisia, rauhan- ja ihmisoikeustyötä tekeviä ammattilaisia, aktivisteja ja kokeneita tapahtumajärjestäjiä.

Rauhanmarssin päävaatimus on Syyrian sodan lopettaminen. Siviilien summittainen ja tahallinen tappaminen pitää lopettaa. Sodankäynnilläkin on säännöt. Sotaan on löydettävä rauhanomainen ratkaisu. Osapuolet, myös ulkovallat, on saatava neuvottelemaan ja sotatoimet on lopetettava välittömästi.

Kansainvälinen yhteisö ei voi todistaa enää hiljaa Syyrian hätää. Myös Suomen hallituksen on tehtävä kaikkensa, jotta Syyrian sotaan löydettäisiin rauhanomainen ratkaisu. Suomen on toimittava aktiivisesti sekä YK:ssa että EU:ssa, jotta sodan osapuolet saadaan painostettua takaisin neuvottelupöytään. Syyrialaisten omia pyrkimyksiä rauhan rakentamiseksi on tuettava.

Suomen on kannettava vastuunsa Syyrian kriisistä. Suomen hallitus voi päättää ottaa vastaan nykyistä enemmän kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia kiintiöpakolaisia Syyriasta. Sen sijaan, että pakolaiskiintiötä on pienennetty, sitä pitää kasvattaa reilusti. Hädässä oleville pakolaisille on luotava turvallisia reittejä Suomeen ja Eurooppaan.

Me emme suostu enää todistamaan hiljaa Syyrian sodan kauheuksia. Toivomme, että viestimme leviää ja että myös muissa maissa ja kaupungeissa kansalaiset vaativat hallituksiaan tekemään kaikkensa Syyrian sodan lopettamiseksi.

savesyria_mainosbannerit_kuvalla_160x600

Syyria ei ole YK:n päivän ”virallinen” teema, eikä YK-liitto ole mielenosoituksen tai Syyria-tukikonsertin järjestäjä, vaikka ne ovatkin osa YK:n päivän ohjelmaa ja myös YK-liitto markkinoi niitä. Syyria -tapahtumien taustalla ovat mm. Ihmisoikeusliitto, Plan, Pelastakaa Lapset ja Kirkon Ulkomaanapu. YK-liitto itse järjestää päivän aikana Puoli vuosisataa ihmisoikeuksia -seminaarin ja YK:n päivän jumalanpalveluksen Helsingin tuomiokirkossa.
Lisätiedot: savesyria.hki@gmail.com

Yhteyshenkilö:

Aishi Zidan
P. 040 141 6463
zidan.aishi@gmail.com

Julianna Kentala
P. 0405305537
julianna.kentala@gmail.com

Facebook: fb.com/savesyria.helsinki

#SaveSyria #Helsinki4Syria